We gebruiken cookies 🍪

We gebruiken cookies van derden voor statistische doeleinden. Geef alstublieft aan of u het gebruik van deze cookies accepteert of afwijst.

Interview Esteban Sánchez

01/09/2021

Esteban Sánchez Puyade begon in 2011 te werken als manager van la Zona hotel. Het hotel 14 kamers en is gelegen in de wijk Malasaña in het toeristisch hart van Madrid vlakbij het plein Puerta del Sol en de beroemde avenue Gran Vía. Drie jaar geleden kwam Esteban tot een akkoord met de eigenaren en verwierf hij de hotel licentie.

Het is een leuk hotel midden in het toeristische centrum. Het hotel was één van de eerste gay hotels van Madrid. Nu wordt het bezocht door een breed publiek, al is het nog steeds een belangrijk oord voor in de gay scene. Toen we begonnen met Booking.com, Expedia en andere OTAs veranderde het publiek. Gasten komen voor het weekend of voor korte vakanties, alhoewel tijdens de pandemie zagen we ook mensen veel langer blijven, sommigen zelfs wel zes maanden.

Hoe heb je de pandemie doorstaan?

Na maanden van lock-down, kon ik eindelijk in augustus 2020 weer open. Tot april 2021 heb ik alles zelf gedaan. Sinds januari van dit jaar lopen de zaken goed en heb ik weer genoeg bezetting, al moet ik toegeven dat ik de prijzen ook heb verlaagd. Nu is iedereen in Madrid aan het wachten op september als het seizoen weer begint.

Hoe zit je dag in het hotel er uit?

Eén van de grootste wijzigingen die we hebben doorgevoerd zijn de openingstijden. Voor de pandemie kon je in en uitchecken van acht uur‘s ochtends tot acht uur ‘s avonds. Nu alleen nog van acht uur‘s ochtends tot twee uur ‘s middags. In die zelfde tijd doen we al het andere werk: administratie, schoonmaak, bewassing. Ik probeer alles onder controle te houden en op te letten dat we het milieu zo min mogelijk belasten. We gebruiken milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en we recyclen bijna alles.

Hoe heb je Redforts leren kennen?

Waarschijnlijk door iets wat ik online erover las of in een folder die me is toegestuurd. Voor Redforts, deden we alles met pen en papier, handmatig. Zo deden de vorige eigenaren dat. Ik heb uiteindelijk het voor elkaar gekregen dat ze naar Redforts overstapten. De stap was enorm. Van pen en papier naar Redforts was als van als van een fiets overstappen naar een supersonisch vliegtuig.

Hoe helpt Redforts je in je dagelijks werk?

Ik gebruik het programma nu ongeveer zeven jaar. Het was van begin af aan eenvoudig. Alles is erg intuïtief en makkelijk te gebruiken. Daarnaast is het het enige in ons hotel wat altijd werkt en nooit kapot gaat. Volgens mij is het gemaakt voor grote hotels, maar het werkt ook prima voor kleine zoals de mijne. Het past precies. Het is niet zo dat je een heleboel functies hebt die je niet nodig hebt, te ingewikkeld zijn of niet te bevatten. Daarnaast is de klantenservice van Redforts fantastisch. Ze zijn super efficiënt en je voelt je echt gesteund.

Is het betaalbaar?

Zeker weten.

Voldoet het aan je wensen?

Als ik iets moet veranderen, bijvoorbeeld een nieuwe OTA verbinding maken, een tarief wijzigen of een andere prijs instellen, het is altijd simpel en het past precies op de verschillende OTA kanalen die ik gebruik.

Zie je verbeteringen?

Er zijn geen grote wijzigingen. Het is meer een constante vloed van nieuwe en verbeterde functies. Het is me al een paar keer gebeurd dat me iets opvalt omdat het een beetje onhandig is en dan opeens ontvang ik een e-mail en dat de functie is gewijzigd en nu eenvoudiger is om te gebruiken.

Mis je iets?

Op een bepaald moment heb ik een opmerking gemaakt, maar toen bleek dat ze er al mee bezig waren en heel snel daarna is het gewijzigd. Ik ben me wel bewust dat ik niet alle functionaliteit gebruikt en dat er nog meer is. Een niveau van detail wat ik misschien niet nodig heb.

Wat valt je op bij Redforts?

Vooral de professionaliteit waarmee ze werken en het feit dat het altijd prettig is om met de klantendienst te spreken, want je krijgt het gevoel dat er naar je geluisterd wordt en ze er de tijd voor nemen om je te helpen. Als je alles zelf moet doen in je hotel: van elektricien tot accountant dan is het fijn dat iemand je helpt zodat je tijd bespaart. Ik heb alleen maar lof voor het Redforts team.